POWERED BY REWIN

Vacature Alert!

Vacature | Business developer startups

Een uitdagende rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarin je echt het verschil kan maken bij jonge innovatieve bedrijven.

B’WISE, het startup programma van REWIN (regionale ontwikkelorganisatie West-Brabant), is op zoek naar een ervaren business developer startups. In die rol ga je aan de slag met het scouten, screenen en begeleiden van startups in de regio West-Brabant. Je houdt je bezig met het inhoudelijk en procesmatig opzetten, organiseren en uitvoeren van scouting- en screeningactiviteiten in de regio. Ook begeleid je startups naar financiering, netwerk, expertise, huisvesting, de startup-community en op-maat-coaching. Je bent onderdeel van het B’WISE startup ecosysteem, dat in 2020 is gelanceerd

 

Iets meer over B’WISE:

Bij B’WISE werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden/gemeentes samen aan de innovaties en successen van morgen. B’WISE biedt ambitieuze, innovatieve startup ondernemers kennis, netwerk, financiering en toegang tot nieuwe partijen en markten. We werken voor de founders die we willen laten groeien, persoonlijk én zakelijk. We zijn ondernemend, verbindend, nieuwsgierig en versnellend. We zetten de turbo erop zodat de kans van slagen voor de startup significant toeneemt. Jij helpt mee om de ambitie van B’WISE te realiseren: de slaagkans van startups verdubbelen en in 2030 tenminste 20 impactvolle startups door de grens van 1 miljoen euro omzet begeleiden.

 

Breng jij het volgende:

 • Werk je graag aan het verder brengen van startups – van idee naar oplossing, market-fit en eerste omzet – en maak je je hard voor schaalbare innovaties in de regio West-Brabant?
 • Heb je ervaring met ondernemers en bij voorkeur zelf startup ervaring? Ben je nieuwsgierig en leergierig en wil je alles weten van de founder(s), en ben je in staat om behoeftes van de ondernemer op te halen? Kom je vervolgens snel tot de kern met potentiële verbindingen en/of oplossingen?
 • Ben je resultaatgedreven en werk je vanuit scherpe focus, een ondernemend karakter en executiekracht?
 • Ben je, passend bij de startup wereld, pragmatisch in je aanpak? Poetsen is belangrijk. Heb je een frisse kijk op zaken en deel je graag je mening?
 • Wil je graag het verschil maken en bijdragen aan de ambitie om tenminste 20 (impact) startups door de grens van 1 miljoen euro omzet te helpen groeien?
 • Kun je goed overweg met een startup omgeving, waarbij continu ontwikkelingen en optimalisaties plaatsvinden met de nodige vraagstukken en onzekerheden?
 • Ben je een zelfstarter, proactief en heb je lef en vertrouwen in je kennis en ervaring? Vind je het prettig om je eigen targets te formuleren en realiseren maar blijf je wel goed aangehaakt bij je team en gemeenschappelijke doelen en ambitie?
 • Ben je een goede netwerker en weet je toegevoegde waarde te halen uit regionale, provinciale en landelijke startup bijeenkomsten? Kun je goed samenwerken en bouw je makkelijk nieuwe relaties op? En voel je je als een vis in het water in nieuwe situaties en omgevingen?
 • Heb je ervaring met thema’s als circulair, plantbased en/of soft tech, waarbij je je verdiept in nieuwe technologieën en nieuwe markten?
 • Heb je hbo/wo werk-/denkniveau en werkervaring (meer dan welkom: in business development)?

Dan zijn wij op zoek naar jou als business developer startup!

 

Hoe ziet jouw week er dan uit?
Je spreekt veel met startup ondernemers in de regio over hun uitdagingen. Jij denkt actief mee vanuit een ‘bijrijdersstoel’ over hun financiering(strategie), roadmap, de te zetten stappen om tot succes te komen en over verbinding met ons grote netwerk.

Je deelt in gesprekken je kennis en ervaring, over opzetten van een startup, over de specifieke uitdagingen in een bepaalde sector of transitie, en hoe bijvoorbeeld goed te pitchen voor investeerders.

Je begeleidt startup founders in ondernemerschapsprogramma’s. Eén keer per week ben je, samen met de founder(s), bij de uitvoering van het programma aanwezig. Je bent de sparringpartner, je stelt kritische vragen, je denkt mee over goed valideren en hoe te groeien. Als de startup behoefte heeft aan pilot- of groeigeld, wordt er actief begeleid in het ophalen van de juiste financiering.

Je bent aanwezig bij netwerk-events in Brabant. Je legt makkelijk contact, van ondernemende studenten tot founders en investeerders. Je weet wat er speelt en legt verbindingen tussen partijen.

Je jaagt innovatieprojecten aan door ondernemers samen te brengen (consortia) en zo kansrijke initiatieven te koppelen aan financieringsinstrumenten.

Als business developer signaleer je welke zaken vanuit B’WISE voor de founder georganiseerd zouden moeten worden. In goede samenwerking met de community-/eventmanager zet je inspirerende en leerzame events op.

 

Om deze redenen wil jij werken bij B’WISE/REWIN:

 • Een uitdagende rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarin je echt het verschil kan maken bij jonge innovatieve bedrijven;
 • Twee kantoren in het centrum van Breda van waaruit je kunt werken; B’WISE Incubator en REWIN West-Brabant en extern in de regio West-Brabant;
 • Een ambitieus, zelfstandig team met professionals waar ook ‘Brabants’ plezier belangrijk is;
 • Goede pensioenregeling ABP;
 • Telefoon en laptop;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Salaris-inschaling: €3.500 – €5.000,-
 • Eindejaarsuitkering;
 • Een contract van minimaal 32 uur;
 • 28 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur)
 • De lekkerste koffie en thee van Nederland!

 

Kennismaken en solliciteren

Wij willen je graag leren kennen. Mail je motivatie naar Arthur Nijhuis, programmamanager B’WISE a.nijhuis@rewin.nl of bel Arthur bij vragen op 06-10211889. Je reactie moet uiterlijk 13 december bij ons binnen zijn.

B’WISE is een initiatief van REWIN West-Brabant. De functie is gericht op het startup programma B’WISE, maar je komt in dienst van REWIN. REWIN is de regionale ontwikkelingsorganisatie van West-Brabant en heeft de opdracht om de transitie naar de nieuwe economie te stimuleren. Startups leveren hieraan een belangrijke bijdrage.