POWERED BY REWIN

Impressie van Nick Matulessy, vestiger vanuit Eindhoven in Breda

Nick Matulessy van ArchitectDirect geeft hieronder in zijn eigen woorden een impressie van zijn beweegredenen en ervaringen als vestiger in Breda. Eind 2019 koos hij met Architect Direct voor een kantoor in Breda. Hij gaat in op de ondersteuning door B’WISE.

Al 2 jaar woon ik met plezier in Breda. Voor mij is Breda een van de weinige steden in Nederland die uitblinkt in het faciliteren van vertier. Om eerlijk te zijn heb ik de afgelopen jaren met regelmaat van gedachten gewisseld met Robbert Paul Ferket en Arthur Nijhuis van B’WISE over de kracht van Breda en ik zie vooral de kracht voor het privé leven. Ik ben altijd erg Eindhoven-minded geweest, altijd in een ‘rush’ en dit gevoel werd zeker in mijn tijd aan TU/e stevig gevoed door de vibe van deze stad. De wetenschappelijk technische regio van Eindhoven was voor mij ook belangrijk, omdat de universiteit hier goede architecten aflevert aan de markt. Ook voor de liefde ben ik naar Breda verhuisd en voor mij is deze stad een paradijs voor de vrije tijd. Mooi en gemoedelijk centrum, veel groen nabij, no pressure.

In de tussentijd ben ik vader geworden met een sterke drang naar 2 papa-dagen waardoor ineens de voeling met het team verloren leek te gaan. Okay, een beetje naïef natuurlijk om te denken dat je met 3 dagen per week een teamspirit kunt blijven voeden om maximaal te presteren. Ook met 16 uur op een dag werken, kreeg ik dat niet voor elkaar. Na enkele maanden op deze manier aanmodderen, werd me zo tegen het einde van het jaar wel duidelijk dat dit niet lang goed kon gaan. Het team op kantoor in Mierlo begon ook wat af te brokkelen en een ‘fresh start’ leek even onvermijdelijk.  Één keuze is geen keuze. Ik besloot op 27 november om Robbert Paul te contacten en open te zijn dat ik een ‘plan B’ nodig had. Dit plan B moest zijn: nieuw kantoor openen in Breda met een vers team aan architecten en bouwkundigen. De vraag: ik heb z.s.m. een locatie nodig van maximaal 100 m2 en zeker 3 bouwkundigen/architecten.

Wat op woensdagmiddag als een plan B werd bedacht, was op zondagmiddag ineens een serieuze optie en daalde rustig in. Wow; hoe tof zou het zijn om het kantoor nu naar Breda te verhuizen? Ineens werden de voors en tegens concreet en helder. Op maandag werd ik al aan 2 serieuze locaties gekoppeld voor een bezichtiging (welke op dinsdag plaatsvond). Dinsdagavond een concept huurovereenkomst in de mailbox, vervolgens woensdagmiddag  goede afspraken gemaakt met het nog resterende team, en einde van de week een informeel akkoord met de verhuurder van de locatie in Breda. En in Breda al snel contact met 3 sollicitanten die bij mij wilden komen werken.

Bijna een vol jaar heel relaxed contact met B’WISE. Open gesprekken over interesses, problemen/uitdagingen, visie. Dit vraagt veel tijd en oprechte aandacht voor ondernemers. Hoewel ik voordien eigenlijk geen flauw benul had van de werkwijze werd mij dit afgelopen week wel duidelijk: Een mega interesse in wat je doet, waarom je dit doet, hoe je dit doet en waar je naar toe wil. De hele context van het verhaal opnemen om zo heel intuïtief verbindingen te kunnen leggen. In dit specifieke geval heeft het geleid tot snelle en bijzondere verbindingen. Zonder poespas of last van de ‘rush’ toch een verbluffend tempo wanneer je het nodig hebt. Ik ben benieuwd wat dit nog meer gaat brengen.